
Bilinen tarihi değiştirecekler!
Bir grup araştırma görevlisi, Batı Avustralya’nın Pilbarra bölgesinde bulunan kızıl renkteki kayaların doğal kaplıcalara sahip olduğunu buldu. Grup, bu kaplıcaların içinde ise dünya üzerindeki hayatla ilgili bulunan en eski kalıntıları rastladı.

9 Mayıs Salı günü Nature isimli dergide paylaşılan yazıda, kalıntıların 3.5 milyar yaşında olduğu ve Dünya üzerinde hayatın aslında şuan düşünülenden 580 milyon yıl önce başladığı söyleniyor. Ayrıca okyanuslarda başladığı düşünülen hayatın aslında karada bulunan kaplıcaların içinde başlamış olacağı da söyleniyor.

Pilbarra Bölgesi
Araştırmada bulunan bilim insanları kaplıcalardaki tatlı su kalıntılarının içinde stromatolit fossilleri buldu. Stromatolit fosilleri, bilinen en eski yaşam formu olan siyanobakterilerin bırakmış olduğu fosillere verilen isim. Pilbarra bölgesinde bulunan bu kalıntılar ayrıca Dünya üzerindeki kara parçalarının da bilinenden 130 milyon yıl önce oluşmuş olduğunu gösteriyor.

Makalenin yazarlarından University of New South Wales araştırmacılarından Van Kranendonk eskiden sığ bir mercan resifi olduğu düşünülen bölgesinin aslında düşünülenden çok farklı olduğunu söylüyor. Van Kranendonk, orada oluşan baloncukların da sadece mikrobal bir materyal olduğunu savunuyor.
Yorum Ekle
Diğer Haberler
X (Twitter) yine çöktü! Milyonlarca kullanıcı erişim sorunu yaşıyor...
Sosyal medya platformu X'te (eski adıyla Twitter) erişim sorunu yaşandığı bildirildi. Kullanıcıların, X uygulamasına erişim sağlamakta güçlük çektiği ifade edildi.Son zamanlarda sıklıkla ...
Çin'in yapay zekasına siber saldırı darbesi
"R1" adını verdiği açık kaynak kodlu akıl yürütme modelini bir sohbet robotuna entegre eden uygulama, ABD'li yapay zeka şirketi OpenAI'ın muadili "o1" modeline kıyasla çok daha düşük mali...
Telegram'ın geliri 1 milyar doları geçti
Telegram'ın kurucusu ve Üst Yöneticisi (CEO) Pavel Durov, uygulamanın üç yıl önce para kazanma modeline geçmesinden bu yana ilk defa kara geçtiğini ve bu yıl 1 milyar dolardan fazla gelir...
İkinci El Telefon Almak Güvenli Mi?
Akıllı telefonlar teknolojinin vazgeçilmez bir parçası hâline geldi. Bu güçlü, cep boyutundaki bilgisayarlar taksi çağırmaktan yerel doktorumuza danışmaya kadar her şeyi yapmamızı sağlıyo...
Instagram'dan büyük yenilik: Profil fotoğraflarında yeni seçenek
Instagram, kullanıcıların profil resimlerini daha sanatsal ve stilize hale getirebilecek bir yapay zeka (AI) görüntü oluşturma özelliğini test etmeye başladı.
Google'dan "çıplak fotoğraf" önlemi: Paylaşımlara "kasis" getiriliyor
Bu özellik açıldığında, çıplaklık içerebilecek fotoğrafları görüntülenmeden önce tespit ediyor ve kişilerin görüntülemek istediğinden emin olup olmadığını kontrol etmek için "kasis" ekliyor.
‘Akıllı Köy’ ödüle doymuyor
Yapay zekâlı sulamadan robot atölyesine kadar teknolojiyle donatılmış ‘Akıllı Köy’ü kuran Tülin Akın, ‘sosyal girişimcilik’ temasıyla verilen 5. Selçuk Yaşar Ödülü’nün sahibi oldu.
Microsoft'tan yapay zeka ortaklığı
Açıklamada, BlackRock, Global Infrastructure Partners, Microsoft ve MGX'in artan bilişim gücü talebini karşılamak için yeni ve genişletilmiş veri merkezlerine yatırım yapmak ve bu tesisle...
Roblox'tan Türkiye'deki yasakla ilgili açıklama
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), ağustos ayında, çocuklar arasında oldukça popüler olan Roblox oyununa erişimi engelledi. Oyun Adana 6. Sulh Ceza Hakimliği kararıyla erişime ...
SOSYAL MEDYA
MAGAZİN
Çağla Şıkel'in pasta tabağını gören şaşırıyor
Geçen günlerde kuruyemiş ve ilaçlardan oluşan kahvaltı tabağıyla çok konuşulan manken Çağla Şıkel, bu kez katıldığı doğum günü partisindeki tabağıyla gündem oldu.
TEKNOLOJİ
EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ
40 yaşında yaptığınız bu 4 şey 60 yaşında bunamaya yol açıyor!
Bilim insanları, 40–50 yaş arasında sıklıkla ihmal edilen kronik uyku eksikliği, sosyal izolasyon, kontrolsüz stres ve hareketsizliğin, 60 yaş ve sonrasında demans da dahil olmak üzere nörodejeneratif hastalık riskini önemli ölçüde artırdığını ortaya koydu.
Yorumlar
Bu haberde yorum bulunmamaktadir.