
Flört uygulamalarına "Aşı Durumu" bölümü geldi
Pandemi salgını tüm dünyada etkisini devam ettiriyor. Aşılanma süreci devam ederken, dijital uygulamalar da pandemi koşullarına ayak uyduruyor. Sosyal medya statüsünde yer alan ilişki durumu gibi şimdi artık aşı durumu bölümü de yer almaya başladı. Beyaz Saray girişimi pandemi koşullarında aşılama programına destekleyici olarak duyurdu.
Pasaport ve ülke girişlerinde aşı durumu ve kontrol sistemleri tartışıladursun bazı arkadaşlık siteleri COVID-19 aşı durumunun belirtilmesi çin uygulamalarına ayrı bir bölün eklediler.
Sosyal mesafe kuralları gereği yalnızlaşan insanlar dijital mecralara ve online arkadaşlık sitelerinde daha fazla gezinir oldu. Şimdi, büyük flört uygulamaları, kullanıcıların aşı durumlarını profillerinde paylaşmalarına izin vererek bazı endişelerinizi gidermeye çalışıyor.
Aşı olana premium flört imkanı
Özellikle yurtdışında yaygın olarak kullanılan Tinder, Bumble ve Okcupid gibi bazı büyük arkadaşlık uygulamaları, kullanıcılara aşı durumlarını paylaşma ve aşı yapıldıysa premium özelliklere erişme fırsatı sunuyor.
Harekete katılan flört uygulamaları, şimdilik yalnızca Tinder, Bumble, OkCupid ve Hinge gibi en popüler platformları içeriyor. Latin ülkelerdeki bazı popüler uygulamaların da yapılarını düzenlemeye başladıkları konuşuluyor.
Beyaz Saray'dan Girişime Tam Destek
Beyaz Saray, girişimi, ABD'li yetişkinlerin %70'inin 4 Temmuz'a kadar en azından kısmen aşılanmasını sağlama planının bir parçası olarak duyurdu.
Bazı uygulamalar, merkezlere aşılar ve aşı randevusunun nasıl planlanacağı hakkında bilgi sağlayacaktır.
VeryWellHealth'in haberine göre Amerika'da Beyaz Saray'dan destek alan hareket, bunun insanları aşı olmaya teşvik edeceğini ve insanların online platformda tanıştıkları kişilerle görüşürken daha güvende olmalarını sağlayacağını umuyor.
Başkan Joe Biden'ın en iyi COVID-19 danışmanlarından biri olan Andy Slavitt geçen hafta bir basın brifinginde, uygulamaların "insanların evrensel olarak çekici niteliklere sahip - COVID-19'a karşı aşılanmış kişilerle tanışmasına yardımcı olacağını" söyledi.
"Sonunda hepimizi daha çekici kılan tek şeyi bulduk: aşı."
Flört uygulamalarının ardından gözler facebook, instagram gibi siteler çevrildi. Sosyal medya platformlarının konuya ilişkin nasıl bir yol izleyeceğini önümüzdeki günler gösterecek.
POSTA
Yorum Ekle
Diğer Haberler
Teknoloji pazarında dengeler değişiyor! OpenAI'dan Google’a rakip yapay zekalı tarayıcı
ChatGPT’nin geliştiricisi OpenAI, Chromium tabanlı ve yapay zekayla entegre yeni bir web tarayıcısı üzerinde çalışıyor. Hedef, Google Chrome’un hâkimiyetine son vermek ve reklam pazarında...
Gmail kullanıcılarına uyarı: Milyonlarca hesap tehlikede
Dünyanın en güvenli platformları arasında yer alan Google ve Gmail, gelişmiş spam filtreleme sistemleri ve çok faktörlü kimlik doğrulama (MFA) gibi güvenlik önlemleriyle kullanıcılarını k...
X (Twitter) yine çöktü! Milyonlarca kullanıcı erişim sorunu yaşıyor...
Sosyal medya platformu X'te (eski adıyla Twitter) erişim sorunu yaşandığı bildirildi. Kullanıcıların, X uygulamasına erişim sağlamakta güçlük çektiği ifade edildi.Son zamanlarda sıklıkla ...
Çin'in yapay zekasına siber saldırı darbesi
"R1" adını verdiği açık kaynak kodlu akıl yürütme modelini bir sohbet robotuna entegre eden uygulama, ABD'li yapay zeka şirketi OpenAI'ın muadili "o1" modeline kıyasla çok daha düşük mali...
Telegram'ın geliri 1 milyar doları geçti
Telegram'ın kurucusu ve Üst Yöneticisi (CEO) Pavel Durov, uygulamanın üç yıl önce para kazanma modeline geçmesinden bu yana ilk defa kara geçtiğini ve bu yıl 1 milyar dolardan fazla gelir...
İkinci El Telefon Almak Güvenli Mi?
Akıllı telefonlar teknolojinin vazgeçilmez bir parçası hâline geldi. Bu güçlü, cep boyutundaki bilgisayarlar taksi çağırmaktan yerel doktorumuza danışmaya kadar her şeyi yapmamızı sağlıyo...
Instagram'dan büyük yenilik: Profil fotoğraflarında yeni seçenek
Instagram, kullanıcıların profil resimlerini daha sanatsal ve stilize hale getirebilecek bir yapay zeka (AI) görüntü oluşturma özelliğini test etmeye başladı.
Google'dan "çıplak fotoğraf" önlemi: Paylaşımlara "kasis" getiriliyor
Bu özellik açıldığında, çıplaklık içerebilecek fotoğrafları görüntülenmeden önce tespit ediyor ve kişilerin görüntülemek istediğinden emin olup olmadığını kontrol etmek için "kasis" ekliyor.
‘Akıllı Köy’ ödüle doymuyor
Yapay zekâlı sulamadan robot atölyesine kadar teknolojiyle donatılmış ‘Akıllı Köy’ü kuran Tülin Akın, ‘sosyal girişimcilik’ temasıyla verilen 5. Selçuk Yaşar Ödülü’nün sahibi oldu.
SOSYAL MEDYA
MAGAZİN
'Kenan İmirzalıoğlu bir yıl boyunca hesabımızı ödedi'
Burcu Binici katıldığı programda gençlik yıllarında yaşadığı bir olayı anlattı. Arkadaşları ile gittiği ünlü bir mekana alınmadığını söyleyen Binici, Kenan İmirzalıoğlu'nun kendilerine sa...
TEKNOLOJİ
EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ
Çörek otunu doğru tüketiyor musunuz?
Araştırmalar, binlerce yıldır şifa kaynağı olan çörek otunun; karaciğer yağlanması, iltihaplı romatizma gibi sağlık sorunlarına iyi geldiğini gösteriyor. Ancak etkilerinden faydalanmak için sadece poğaça, börek gibi hamur işleriyle tüketmek yetmiyor… Ölçüsünü ve tüketim şekillerini iyi bilmek gerekiyor.
Yorumlar
Bu haberde yorum bulunmamaktadir.