
Bornova Belediyesi Yatırım Rekoru Kırdı
Görevdeki ikinci yılını basın toplantısı ile değerlendiren Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, “2010’da 22 milyon liralık yatırımla rekor kırdık. 2011 yılında da 25 milyon liralık yatırımla Bornovalılara hizmet üreteceğiz” dedi
Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr.l Kamil Okyay Sındır, göreve gelişinin ikinci yılını basın mensuplarına değerlendirdi. Evka-4 Şahin Tepesi Restoran’daki toplantıda barkovizyon eşliğinde projeleri ve yapılanları anlatan Sındır, 2010 yılında 22 milyon liralık yatırım ile bu alanda rekor kırdıklarını söyledi.
Geçen yıl pazaryerlerinden, toplum merkezlerine, tarih ve turizm projelerinden, temizlik işlerine ve spor tesislerine kadar vatandaşların tüm ihtiyaçlarını karşılayacak projelere imza attıklarını hatırlatan Sındır, “2010’da yatırımları gerçekleştirebilmek için 5 milyon 816 bin 273 TL’lik de kamulaştırma yaptık. 28 taşınmaz kamulaştırıldı. Bu sayede Bornova Belediyesi 6631 metrekarelik yol ve yeşil alan ve pazar alanı elde etti. 2011’de de en yatırımcı belediyeler arasında yer alacağız. İlçe halkına 125 milyon liralık dev bir bütçe ile hizmet üretecek olan Bornova Belediyesi 25 milyon liralık da yatırım yapacak” dedi.
Fiziki projelerin yanında sosyal projelere de büyük ağırlık verdiklerini belirten Sındır şöyle konuştu: ”Benim en çok önem verdiğim proje, 60 yaşın üzerindeki hasta, yatağa bağımlı ya da kimsesiz yurttaşlarımıza verdiğimiz bakım ve sağlık hizmeti. Sağlık ekiplerimiz, geçen yıl yaşlı vatandaşlarımızın evlerine 2500 kez ziyarette bulundu. Yatak çarşafı değişiminden, kişisel bakım ve sağlık hizmetlerine kadar tüm hizmetleri veriyoruz. Geçen yıl iki olan ekip sayımızı bu yıl dörde çıkardık. Ayrıca, hamile ve loğusa dönemindeki kadınlarımız ile çocuklarımıza da bakım ve sağlık hizmeti sunuyoruz.”
Amatör spor kulüplerine de ciddi destekler sağlandığını ifade eden Sındır, ilçe genelindeki 35 amatör spor kulübüne nakdi yardımlar yaptıklarını vurguladı.
Bornova Belediyesi’nin iki yılda tamamladığı ve yapımı devam eden proje ve işler:
-Altı adet pazaryeri projesi yapıldı. Mevlana Pazaryeri tamamlandı. Doğanlar Pazaryeri’nin temeli atıldı. Bornova Merkez, Işıkkent, Pınarbaşı ve Ekva-4 pazaryerlerinin temelleri bu yıl içinde atılacak.
-Son 1.5 yılda Bornova’ya toplam 345 bin 289 metrekare yeşil alan kazandırıldı.
275 bin metrekare alanda 44 yeni park yapıldı. 2011 yılında 130 bin 269 metrekare daha yeşil alan yapılacak. Böylece Bornova kişi başına yedi metrekare olan dünya ortalamasının da üzerinde yeşil alana sahip olacak.
-Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi açıldı. Burada sosyal faaliyetler ve kursların yanı sıra ilköğretim ve lise öğrencilerine uygulamalı bilim eğitimi veriliyor. Burada üretilen projelerle Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırmalar Kurumu’na(TÜBİTAK) başvurulacak.
-BELGEM Dershanelerinde 1800 öğrenciye lise ve üniversite sınavlarına hazırlık kursları ücretsiz olarak veriliyor.
-İlçe sınırları içindeki okulların fiziki durumlarını iyileştirmek için toplam 1 milyon liralık yatırım yapıldı.
-İçişleri belediyenin ürettiği projelerle Bornova Belediyesi’ni C13’ten C16 sınıfına geçirdi. 400 bin nüfuslu Bornova Belediyesi 750 bin nüfuslu ilçeler statüsüne alındı.
-İzmir’in tarihinin en az 8500 yıllık olduğuna yönelik buluntuların çıkarıldığı Yeşilova Höyüğü kazı çalışmaları Bornova Belediyesi koordine ve yardımları ile yürüyor. Burada hayata geçirilecek Ziyaretçi Merkezi Projesi ile İzmirliler tarih yolculuğuna çıkarak Höyüğe ulaşacak.
-Bornova’daki Dramalılar Köşkü, yapıldığı 18’inci yüzyıla uygun şekilde restore edilerek turizme kazandırılıyor.
-Işıkkent’te mimari yapısıyla Bosna’daki dünyaca ünlü ‘Mostar Köprüsü’ne çok benzeyen Osmanlı dönemine ait köprü, Bornova Belediyesi’nin çalışmalarıyla aslına uygun şekilde onarıldı.
-Bütün dünyaya Bornova’dan yayılan ancak uzun yıllar önce düzensiz şehirleşme nedeniyle üretimi duran ‘misket üzümü’ yeniden üretilecek. Bu yaz dikim çalışmaları başlıyor.
- Bornova sınırları içinde yaşayan ve evinden dışarı çıkamayan, hareket kabiliyeti az veya olmayan 60 yaş üzerindeki yatağa bağımlılar, yoksullar ile kimsesizlere bakım hizmeti veriliyor. Traş, banyo, yatak çarşafı değişimi gibi kişisel bakımın yanında sağlık hizmeti de sunuluyor.
-Bornova Belediyesi sağlık ekipleri, hamile ve loğusa kadınlar ile çocuklara evlerinde bakıyor. Evlerde, muayene, kontrol, yönlendirme ve eğitim hizmeti sunuyor.
-Aynı zamanda cemevi olarak da hizmet verecek Naldöken Toplum ve Bilim Merkezi tamamlanarak hizmete açıldı.
-Türkan Saylan Kadın Konuk Evi bitirildi. 30 kadın ve 70 çocuğun kendi ev ortamlarında konaklayabileceği merkez 2550 metrekare kapalı alan üzerine kuruldu.
-Acil yardıma muhtaç hayvanlar Bornova Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bağlı hayvan ambulansı ile alınarak gerekli tedavileri uygulanıyor.
-Haftanın iki gününü mahalle ziyaretlerine ayıran Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, vatandaşları sokaklarında, evlerinin önünde dinliyor, sorunları yerinden tespit ediyor. Belediyecilikte ‘mahalleden yönetim’ dönemini başlatan Başkan Sındır, çözümler konusunda orada yaşayan vatandaşların da önerilerini dikkate alarak projeler üretiyor.
-Bornova’da katılımcı yönetim anlayışını hayata geçirmek için önemli bir çalışma başlatıldı. Bornova’da Kent Konseyi kuruldu. Konsey bünyesinde Kadın, gençlik ve çocuk meclisleri oluşturuldu.
-İZBAŞ şirketi güçlendirildi. Bu şirkette çalışanlar sendikalaştı. Şirket güçlendikçe belediye ihalelerine girecek. Kazanırsa belediyede taşeron işçi sorunu kalmayacak. Tüm işçiler sendikal haklara kavuşmuş olacak.
-Kültür Müdürlüğü her yıl düzenlediği 200’e yakın panel, söyleşi ve açık oturumlarla kent ve ülke gündemine ışık tutuyor. Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu da her yıl sahneye koyduğu en az 5 yeni oyun ile tiyatro severlerle buluşuyor.
-Barış Festivali ve Dünya Kadın Sanatçılar Festivalleri düzenlendi.
-Amatör spor kulüplerine maddi ve manevi her türlü destek veriliyor. Onların kullandığı belediyeye ait taşınmazların kulüplere tahsisi için çalışma başlatıldı.
-Bornova Belediyespor Basketbol takımı Beko Basketbol Ligi’nde İzmir’i temsil ediyor. Belediyespor’un futbol ve hentbol takımları da bulundukları liglerde şampiyonluğa koşuyor.
-Bornova Belediyesi içinde yarı olimpik açık ve kapalı havuzlar bulunan Işıkkent Spor Tesisleri’ni tamamlayarak hizmete sundu.
Yorum Ekle
Diğer Haberler
Fahrettin Altun’dan çok konuşulacak ‘İmamoğlu ’itirafı! CHP'den sert tepki
İletişim Başkanlığı görevinden alınan Fahrettin Altun, İBB operasyonunda adı "kilit isim" olarak geçen Serdar Haydanlı’ya yönelik kamu kurumlarına gönderilen yazıyı, avukatı Sezgin Tunç a...
MSB Duyurdu: Eurofighter'da İmzalar Atıldı
Türkiye'nin Avrupa'dan Eurofighter Typhoon satın alma sürecinde Almanya'dan da onay çıkmasıyla kritik eşik aşıldı. Türkiye ve İngiltere'nin savunma bakanlıkları arasında mutabakat resmen ...
Bahçeli'nin önerisine bir tepki de Erbakan'dan geldi
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, 'Cumhurbaşkanının iki yardımcısı olsun; biri Alevi, biri Kürt olsun' sözlerini sert sözlerle tepki...
DEM ve BBP sosyal medya üzerinden birbirine girdi!
Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi, Büyük Birlik Partisi'nin "DEM de kendini feshetmeli" şeklindeki sözlerine sert bir açıklama ile tepki gösterdi... Bu açıklamaya BBP'den de aynı ser...
Müsavat Dervişoğlu: "Duruşumuzu muhafaza ediyoruz"
TBMM'de "Terörsüz Türkiye" olarak adlandırılan süerçle ilgili komisyon kurma çalışmaları sürerken, MİT Başkanı İbrahim Kalın ile görüşen İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, görüşm...
Kılıçdaroğlu'nun kardeşi Adil Kılıçdaroğlu son yolculuğuna uğurlandı
CHP'nin 7'nci Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, kalp krizi sonucu yaşamını yitiren 76 yaşındaki kardeşi Adil Kılıçdaroğlu, Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı. ...
'Bu millet sizi asla affetmeyecek' diyerek seslendi... İmamoğlu'ndan iktidara 'Melen' ve 'Sazlıdere' tepkisi: 'İhanetinize devam ediyorsunuz!'
Tutuklu İBB Başkanı ve CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu, Melen ve Sazlıdere Barajları örnekleri üzerinden iktidara tepki gösterdi. "Kuraklık kapıda değil kapıdan içeri girdi siz...
'Bakan Tekin ve arkadaşlarının devleti ele geçirme projesi!'
CHP'li Suat Özçağdaş, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından hazırlanan "Milli Eğitim Bakanlığı Proje Okulları Yönetmeliği”nin iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle Danıştay'da d...
İmamoğlu 'Sazlıdere' uyarısı yapmıştı: Konut inşaatları 6. kata, otoyol köprü ayakları 110 metreye çıktı
Tutuklu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun “Sazlıdere'de beton, suyun yerini alıyor; anayasaya aykırıdır, suç işliyorsunuz!” dediği Kanal İstanbul güzergâhında inşaat sürüyor. Bölgede konut i...
SOSYAL MEDYA
MAGAZİN
Oğuzhan Koç: O paraya ev alacak olsak Riva'dan almayız
Oyuncu Hazal Subaşı ile şarkıcı Oğuzhan Koç Yeniköy'de objektiflere takıldı. Ev sahibiyle yaşadığı kira krizi nedeniyle mağdur olduğunu söyleyen Koç, Riva'dan 65 milyon TL'ye ev aldıkları...
TEKNOLOJİ
EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ
Çörek otunu doğru tüketiyor musunuz?
Araştırmalar, binlerce yıldır şifa kaynağı olan çörek otunun; karaciğer yağlanması, iltihaplı romatizma gibi sağlık sorunlarına iyi geldiğini gösteriyor. Ancak etkilerinden faydalanmak için sadece poğaça, börek gibi hamur işleriyle tüketmek yetmiyor… Ölçüsünü ve tüketim şekillerini iyi bilmek gerekiyor.
Yorumlar
Bu haberde yorum bulunmamaktadir.